Skåtøy Kirke

Skåtøy kirke ble bygget i 1862 av lokale snekkere. Arkitekter var Schirmer og von Hanno. Skåtøy kirke ligger i nydelige omgivelser midt på Skåtøys smaleste parti med sjøutsikt.

Skåtøy kirke, som har fått tilnavnet Skjærgårdskatedralen, er en langskipet laftetømret bygning med ca. 600 sitteplasser. Den regnes blant våre største trekirker i Norge. Skjærgårdskatedralen vitner om en tid da Kragerøs ca.500 øyer var folkerike og næringsveiene var jordbruk, fiske, gruvedrift, iseksport og sjøfart. Kirken var også i en lang periode (1877- 1960) hovedkirke for fastlandsbefolkningen i Skåtøy kommune rundt Kragerø by.

I kirken arrangeres det gudstjenester, konserter og utstillinger som er verdt et besøk, spesielt på sommerstid. Dette er arrangementer som er meget populære blant skjærgårdens fastboende og mange turister.

Orgelet i kirken er et gammelt Hollenbachorgel. Julie Gjessings alterbilde i kortet skildrer Jesus i bønn. Store lysekroner, skjenket av Jens Lauersøns Legat, pryder kirkerommet. Rolf Klemensruds vakre glassmalerier utsmykker veggene nede og på galleriene.

Kirken har egen «vinterkirke» bak orgelgalleriet i 2.etg.

Det store områdebilde er tatt av Reidar Braatø, Skåtøy.
Les mer på hjemmesiden til Skåtøy kirke.

Kilde: Kragerø Turistkontor

REKLAME

Kort URL: http://www.altomkragero.no/?p=572

Dette innlegget ble publisert av den 8. juli, 2010. og er arkivert under Kirker, Severdigheter. Du kan følge med på responsen til dette innlegget med RSS 2.0. Du kan legge igjen en tilbakemelding eller en tilbakesporing fra din egen side.

Legg igjen en kommentar

Søk i arkivet

Søk etter dato
Søk i kategorier
Søk med Google

Fotogalleri

Adm